Meteen naar de inhoud

Bric onderdeel nieuw biobased evenement EB & VLOED

Het nieuwe evenement Eb & Vloed, dat op 27, 28 en 29 mei 2022 plaatsvindt in Renesse, kende op 27 mei 2021 de officiele kick-off. De rol van BRIC binnen Eb & Vloed is het showcasen van biobased bouwmaterialen die dan onderdeel zijn van het evenement. In onderstaande video een overzicht van de kick-off.

Tekst gaat verder onder de video

Eb en Vloed 2022

In het kort I 
Eb & Vloed is een nieuw evenement in het Zeeuwse Renesse, met een beoogde 5.000 bezoekers per dag in het weekend, en 500 bezoekers op de business dag op vrijdag. De eerste editie staat gepland voor 27, 28 en 29 mei 2022. Het evenement is enerzijds een showcase platform en anderzijds een katalysator voor duurzame initiatieven en nieuwe samenwerkingen van overheden, studenten, publiek en bedrijven. Op verschillende plekken in Renesse (strand, slot, transferium), centreren we verhalen en vormgeving, creëren we een loop- en fietsroute en maken we met de bezoekers van Eb & Vloed een plek waar verandering, fascinatie en beleving hoogtij viert. 

Wetenschap I Met diverse zichtbare wetenschappelijke innovaties (zoals de GEM-Stage, het Energie eiland en de duurzame bouwconstructies van het OPZuid project BRIC), activiteiten (werkgroepen/samenwerkingen) en inspirerende sprekers laat Eb & Vloed de bezoeker de toekomst proeven, ondervinden voor welke uitdagingen we staan en welke kansen er liggen om tot een duurzamere wereld te komen. 

Cultuur I Ook op muziekgebied gaat Eb & Vloed voor nieuw, innovatief, interessant en duurzaam. Op diverse podia spelen bands uit binnen- en buitenland die niet per definitie een uitgesproken mening hebben over duurzaamheid of wetenschap, maar wel altijd nieuwsgierig makend zijn, urgent en/of stevig rammelen aan de poort. De programmering wordt gedaan door de redactie van het muziekprogramma 2 Meter Sessies. 

Eb & Vloed is een samenwerking tussen De Zeeuwse Stromen, Technische Universiteit Eindhoven en Double 2 Mediaproducties, aangevuld door de Burgemeester van Jouw Noordzee en het OPZuid project BRIC.