Meteen naar de inhoud

BRIC/OPZuid naar de eerste editie van ‘MORGEN’ festival

Op het strand van Renesse in Zeeland vindt de eerste editie van MORGEN plaats op 19, 20 en 21 september 2024. MORGEN kijkt hoopvol naar de toekomst en brengt hiervoor het beste uit de werelden van Muziek, Wetenschap & Techniek, Kunst, Energie en Eten & Drinken samen. Deze unieke, inspirerende programmering wordt vormgegeven door eigenzinnige makers als televisieproducent en muziekkenner Jan Douwe Kroeske, chef-kok Pierre Wind, universitair hoofddocent Faas Moonen en studenten van de TU Eindhoven.

Samenwerking BRIC/OPZuid en MORGEN

Tijdens het festival laten de partners van het BRIC/OPZuid project aan de bezoekers zien wat er mogelijk is op gebied van biobased bouwen. Er komt een brug gemaakt van vlas, een volledig biobased-paviljoen en een podium dat draait op eigen opgewekte energie: GEM-Stage. Daarnaast zijn er ook nog activiteiten en lezingen zoals een workshop mycelium.

Het programma

De muziekprogrammering wordt samengesteld door de redactie van het internationaal geroemde muziekplatform 2 Meter Sessies.

Ook chef-kok Pierre Wind, verantwoordelijk voor de invulling van het thema Eten & Drinken op MORGEN, laat reeds van zich horen met een “ECO restaurant”. Op een even speelse als smakelijke wijze wordt hier aandacht besteed aan het bestrijden van voedselverspilling. Ook de chefs van morgen krijgen een plekje op het festival.

Een andere spectaculaire blikvanger op MORGEN is het “Energie Eiland”, dat speciaal voor het festival wordt aangelegd. Hierop kunnen de bezoekers de energie van de toekomst beleven. Minstens zo indrukwekkend zijn de brug en het paviljoen, die door jonge talentvolle makers gebouwd zijn met biobased materiaal dat wordt geproduceerd uit hernieuwde grondstoffen afkomstig uit gewassen.

Dit zijn slechts enkele highlights uit de programmering die de komende weken verder wordt uitgerold en bol staat van de presentaties, activaties en belevenissen die de bezoeker een kijkje geven in onze toekomst.

Over de locatie

MORGEN heeft gekozen voor Renesse in Zeeland als locatie voor het jaarlijkse evenement vanwege de provincies reputatie als toonaangevend op het gebied van innovatie, zowel door bedrijven, instellingen als overheden. Bovendien biedt Zeeland als locatie een ideale ontsnapping aan de drukte van alledag, met haar rustgevende en ruime omgeving. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid om inspiratie op te doen in een feestelijke omgeving.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.morgenfestival.nl